Loading images...

Nog te vaak brand in stal ?

rookontwikkelingIn Nederland wordt veel zorg en aandacht besteed aan goede huisvesting van dieren. Tegelijk zijn er veel discussies over de hoeveelheid tijd en ruimte dat een dier tijdens zijn leven moet hebben. Zolang partijen met elkaar een eerlijke discussie hierover houden en met elkaar  samenwerken kan dit alleen maar vooruitgang voor de huisvesting van dieren betekenen.  Uiteindelijk wil iedereen die met dieren omgaat het beste voor ze.

Afgelopen weken zijn er helaas weer een aantal bestaande agrarische bedrijven getroffen door brand. Dit resulteert bijna altijd in een drama voor de dieren maar ook voor de betrokken mensen (die dag en nacht voor deze dieren klaarstaan).

De vraag die blijft is:  Wat had ik kunnen doen als ik (eerder) een melding gekregen zou hebben?

Je hoort wel eens berichten dat op een afdeling in een verzorgingshuis een brandje geweest is, gelukkig heel zelden met dramatisch afloop. Het verschil met een stal is de brandbaarheid van de zaak en de tijd tussen het ontstaan van een brand en het ontdekken van een brand.

Het middel wat we succesvol gebruiken in ruimten waar mensen verblijven “ROOKDETECTIE” beschouwt men in Nederland als niet toepasbaar voor agrarische bedrijven.

 We lopen ver achter op andere Noord Europese landen!!!

Met de leveringen van meer dan 55.000 aspect detectiesystemen heeft Elotec de afgelopen 20 jaar aangetoond dat vroegtijdige rookdetectie in een stoffige en vochtige omgeving zoals een stal niet moeilijk is. Meer informatie hierover vindt U op onze website  www.elotec.nl.

Stallen zijn vaak gebouwd met brandbaar materiaal, hier wordt door een andere manier van bouwen langzaam verandering in gebracht. Door ontdekkingstijd van een brand in bestaande schuren aanzienlijk te verkleinen met vroegtijdige rookdetectie, kunnen we de gevolgen van een brand drastisch reduceren.

Branden zullen blijven ontstaan, maar we moeten de gevolgen hiervan met elkaar terug dringen.

 

 

Rookdetectie in stallen en kassen!

Elotec heeft in de agrarische sector ruim 55000 branddetectie units geplaatst.

samenwerking staat voorop!


---------------------------------
Latest Tweets