Loading images...

650 varkens gered door alarm 14 januari 2010

Lars Didrik en Beate Didriksen uit Stokke hebben hun 650 varkens en de schuur van 1.200 vierkante meter gered, (ze hebben een alarmsysteem).

Zelfs vandaag de dag zijn er veel boeren in Vestfold die geen brandalarm in hun stallen hebben.

Het was om 5:30 uur in de ochtend toen het alarm ging. Vader Harald, en zijn zoon Lars vlogen uit het bed en stormden in hun ondergoed naar het bedrijfsgebouw.

Aangekomen was er al een felle rook en brandende plastic in het dak en in het stro. Met waterslang hebben ze de brand kunnen blussen zonder dat een van de dieren raakten gewond.
Was het vijf minuten later, zou het gebouw en de voorraad verloren, zegt vader en zoon Didriksen.

Ze hebben al lang een alarm systeem

De bedrijfsgebouwen zijn van recente datum, en in 1997 koos Didriksen als een van de eerste in de Vestfold om het alarm te aantebrengen.

Het was duur, ongeveer 90.000 kroon. Maar met behulp van de door Gjensidige aangeboden renteloze leningen en lagere premies hebben we het alarm in alle gebouwen. We hebben ook een sirene om op bedrijfsniveau buren te waarschuwen als wij niet thuis, zegt Lars Didriksen.

Tijdelijk  Farmers Union Leader, Per Asbjørn Anvik, is nu hoofd van de landbouw in Unie Zuid. Hij zegt dat dit voorbeeld van Stokke laat zien hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat bedrijfsgebouwen beveiligd zijn..

Belangrijk bij de aanleg van een alarm systeem
In Vestfold, zijn er ongeveer 1800 gebruikers actief. Van deze, bijna 500 alarm. Er zijn maar weinig, maar gelukkig hebben ze mensen die werken met dieren alarm. Branden waardoor de vaak grote dierlijke woede waarden die we liever zonder. Veel last zwaar nu dergelijke ongevallen zijn uit, zei Anvik.
Indien niet degenen die niet beschikken over dieren zichzelf te beschermen?
Wij denken dat je dat. En waar de dekking slecht is tot nu toe. Het is geweldig waarden die verloren zouden kunnen gaan, zelfs als u verzekerd bent. En op de lange termijn is het duidelijk rendabel om te investeren in brandveiligheid.

Ik ben er niet alleen met een alarmsysteem men moet ook brandbestrijdingsmiddelen beschikbaar hebben , zoals in dit geval, zegt Anvik.
Brand oorzaak in Stokke was een verlichtingsarmatuur die brand veroorzaakt heeft.

http://tb.no/nyheter/650-svin-reddet-av-alarmen-1.1423154

De situatie hier is vergelijkbaar met een brand in Gasselternijveen in 2007 (zie het bericht), echter is de brand in Noorwegen opgemerkt door het brandmeldsysteem en in Gasselternijveen had de eigenaar het geluk dat hij in de stal aanwezig was en zelf de brandweer kon waarschuwen.

 

Rookdetectie in stallen en kassen!

Elotec heeft in de agrarische sector ruim 55000 branddetectie units geplaatst.

samenwerking staat voorop!


---------------------------------
Latest Tweets